Uutta Kuvagalleriassa
KirjauduKooveen suunnistusjaosto

 Seuraa toimintaamme Twitterissä tai Facebookissa. Myös KLL-suunnistus on Facebookissa
Joni viides SM-sprintissä

Joni Hirvikallio otti uransa ensimmäisen SM-kisasijoituksen kymppisakkiin, eli plaketin. Tiukassa kisassa Joni sijoittui viidenneksi jääden vain 14 sekuntia kullasta ja seitsemän pronssista. Kooveen nuoret saalistivat kolme plakettia Ella Skogin, Henna Skogin ja Otso Westerlundin toimesta. Valmentaja Elo Saue ohjasi joukkoja esimerkin voimalla voittamalla D40-sarjan.

Viisi plakettia viesteistä

 

Kooveen suunnistajat nappasivat Mänsälän SM-viesteistä viisi plakettia. Vaikka mitalin makuun ei päästy, tuli mukavaa menestystä laajalla rintamalla niin miehille ja naisille sekä tytöille että pojille.

Mitalia lähinnä olivat naiset jääden milaleilta vasta loppukirikamppailussa Paimion Rastia vastaan. Hyvin avanneen Miia Niittysen, kakkoseksi toisella osuudella nostaneen Liisa Anttilan ja jopa voittotaisteluun itseään tarjonneen Ulrika Uotilan kokonaisesitys oli varma, vahva ja tasainen ja siitä palkinnoksi kaulaan ripustettiin plaketti nelossijasta. Suosikki Pohjantähden jälkeen kakkosena oli MS Parma ja toinen suosikki Pyrintö jätettiin viidenneksi.

Miehet ilahduttivat kahdeksannen sijan plaketilla, joskin odotetusti. Nimittäin tilastoista löytyy edellinen merkintä Kooveen miehistä palkintojen jaossa SM-viestissä vuonna 1966! Myös miehet kuljettivat viestiä läpi Mäntsälän pöheikköjen varmasti, sillä AP Lassila avasi viidentenä. Edellispäivän sprintissä loistaneet Kenny Kivikas ja Joni Hirvikallio vaihtoivat sijoilla 4 ja 8. Ankkurina Topi Anjala pudotti samaan aikaan lähteneet miehet matkastaan ja toi viestin maaliin sijalla kahdeksan. Piristävästi Paimion Rasti suisti viime vuodet kotimaista suunnistusta hallinneet Vaajakosken Terän ja Kalevan Rastin himmeämmille mitaleille.

Nuorissa D20-sarjan joukkue Henna Saarinen, Iiris Taubert ja Henna Skog taistelivat mitaleista, mutta loppusijoitus oli naisten lailla neljäs. Pojat seurasivat miesten mallia ja ottivat plaketit sekä H18 että H16 sarjoista. H18 sarjan joukkue Jaakko Skog, Severi Valkamo ja Justus Laitinen sijoittui seitsemännelle sijalle ja joukkue Eetu Pohja, Lauri Ketola ja Otso Westerlund yhdeksännelle sijalle.

Kooveen viestipäivässä oli merkille pantavaa hyvät avaukset. Miia ja AP onnistuivat pääsarjoissa molemmat kärkikymmenikköön (viides ja kahdeksas), mutta nuoret loistivat sitäkin kirkkaammin aloituksissaan. H18 pojissa Jaakko Skog nappasi piikkipaikan avauksessa ja samaan pystyi D20-sarjassa Henna Saarinen. Kärkijoukoissa avasivat myös 16-sarjan Eetu Pohja (6.), joten seura pysyi hyvin kuulutuksissa läpi viestipäivän.

Ykkösjoukkueelle D21-sarjassa kakkosjoukkue antoi taustatukea. Vaikka aloitus ei nappiin mennyt, nousi joukkue kolmanneksi parhaana kakkosjoukkueena 19. sijalle ja kolmonenkin oli mainiosti sijalla 23. Kooveella oli eniten joukkueita D21+D20 joissa (kuusi) kaikki joukkueet suoriutuivat urakastaan kärkipäässä omassa vertailujoukossaan, joten laajaa ja tasokasta on Kooveen suunnistus tällä hetkellä!

Henna kultaa, Lauri pronssia. Viestikartta väärä

Rasti-Kurikka järjesti lauantaina pyöräsuunnistuksen keskimatkan SM-kisat. Henna Saarinen voitti D20:n ja Lauri Ketola otti H16:n SM-pronssia. Marika Hara jätettiin neljänneksi D21:ssä. Sunnuntain viesti oli SM-kisan irvikuva. SSL: "Kilpailua selvästi johtanut Koovee hylättiin toisella osuudella, kun Marika Hara otti järjestäjien ohjeistuksesta väärän kartan." Lisäksi puolet H21:n joukkueista hylättiin!

SM-pitkältä plaketteja, Miia parhaana neljäs

Pitkän matkan SM-kisoissa Muuratsalon vaativissa maastoissa Kooveelaisten saaliina oli kolme plakettia. Naisten pääsarjassa Miia Niittynen oli hienosti neljäs! Muut plaketistit olivat D20-sarjassa Henna Skog viidentenä sekä Justus Laitinen H18-sarjassa kuudentena.

Koovee on menestynyt erinomaisesti suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa ja pyöräsuunnistuksessa. Suunnistustoiminta on Kooveessa organisoitu aktiivisesti toimivaan suunnistusjaostoon. Luonteeltaan jaosto on "kaikki harrastavat" -tyyppinen eli huippujen lisäksi haluamme aktivoida kaikkia ja kaikenikäisiä suunnistajia harrastuksen pariin.

Toiminnasta voi kysyä tarkemmin  eri toimintojen vastuuhenkilöiltä.

Ryhmät - toimintaa päivittäin


Kooveen suunnistajien päivittäinen toiminta tapahtuu aktiivissa ryhmissä, joiden toiminnasta on kerrottu lisää ryhmäkohtaisilla sivuilla. Ryhmien tapahtumat on merkitty jaoston yhteiseen kalenteriin.

ilmoittaudu_sk.jpg