Uutta Kuvagalleriassa
KirjauduHenna Skog erikoispitkien Suomen mestariksi

Henna Skog suunnisti voittoon Ilomantsin Oinasvaarassa kisatuissa erikoispitkän matkan SM-kisoissa. Kisa oli samalla EM-katsastus 18-sarjoissa ja Henna otti vahvan kiinnityksen kisapaikkaan voittamalla selvästi sarjansa puolentoista tunnin urakan jälkeen. H20-sarjassa Miika Arvola suunnisti viidenneksi ja D20-sarjassa Miina Kanko suunnisti ja naisten sarjassa Ulrika Uotila yhdeksänneksi.

 

Ilomatsissa suunnistettiin 'vanhan ajan suunnistusta', jossa erämaa ympäristöön ja vain muutaman metsäautotien rikkomaan asumattomaan maastoon oli toteutettu radat, joiden hajonnat eivät jättäneet aihetta kritiikkiin. Kisan erämaaluonnetta kuvaa hyvin se, että ennen kisaa matkaan oli startannut karhupartio varmistamaan kilpailualueen tyhjentymistä näistä itä-Suomen metsien kuninkaista.

henna_ep2011D18-sarjassa suunnistettiin yli puolet radasta hajontalenkkejä, jotka Henna selvitti lähes virheittä toisena vajaan minuutin johtavan Elisa Mäkisen perässä. Putkiosuudella Henna karkasi vastustamattomaan voittoon, jota ei estänyt pieni puolen minuutin koukku radan loppupuolella, sillä marginaalia kisan kakkoseen Anttolan Henna-Riikka Haikoseen jäi 1:37. Henna Saarisen oli jääminen sijalle 18 parin isomman virheen vuoksi.

H20-sarjassa Miika Arvolalla ja voittajilla Tobias Henriksonilla oli sama taktiikka, sillä molemmat yrittivät karkuun muilta hajontalenkeillä ennen lopun putkea. Online-kertoo Miikan olleen 1:30 johdossa lopun putkelle lähdettäessä muilta karussa, mutta todellisuudessa kovaa aloittanut Tobias oli onnistunut karkaamaan neljän minuutin päähän ja suunnisti selvään voittoon. Miika väsyi kahden tunnin kisan lopussa siten, että takaa tullut kolmikko ajoi kiinni ja ohi, joten tuloksena oli viides tila. Samassa sarjassa Santeri Valkamo suunnisti alun hyvin ollen mukana plakettitaistelussa, mutta lopun tummuminen pudotti sijalle 22.

Miina Kanko ja Ulrika Uotila nappasivat vielä plaketit sijoittuen molemmat yhdeksännelle tilalle sarjoissaan; Miinan sarjassa D20 ja Ulrika tietysti naisten pääsarjassa. Lynxin Aino Leskinen suunisti naisten sarjan voittoon. Lähes koko maajoukkue ja muut Ransakan leirille ja MM-katsastuksiin valmistautuva joukko ml. Kooveen ykkösnyrkit Merja Rantanen ja Jani Myllärinen jättivät kisan väliin.

Muita hyviä sijoituksia ottivat SM-kisadebyytin naisten sarjassa suunnistanut Miia Niittynen sijalle 14, D16-sarjassa sijan 12 napannut Amanda Uusitalo ja ainoastaan 45 sekuntia 10 sijasta jäänyt Markus Arvola sijalla 17.

YouTube clippi kisoista KR:n sivuilla: http://www.kalevanrasti.fi/

Viimeksi päivitetty (22.05.2011 14:22)